Ратни бубњеви у БиХ: Бошњаци се тајно наоружавају


У документу страних обавештајних служби, говори се о плановима и активностима о наоружавању паравојних структура у БиХ око Странке демократске акције, а за које зна само мали број људи у врху те партије.


Један од њих је потпредсједник СДА Денис Звиздић, а ту су и шеф ОБА Осман Мехмедагић Осмица и некадашњи генерали Атиф Дудаковић и Рамиз Дрековић.
Како преноси РТРС, од средине 2012. намјенска индустрија ФБиХ плански, по налогу СДА, тајно ради на изради тешког наоружања и муниције за потребе паравојних формација Бошњака у случају избијања нових сукоба.
– То оружје се складишти у дјеловима ФБиХ које контролишу Бошњаци. На више тајних локација налазе се складишта, гдје се складиште тешко наоружање, муниција и стрељачко наоружање. Оруђа и опрема се у дјеловима пребацују на тајне локације гдје се складиште и склапају – наведено је у документу.
Томе у прилог иду и раније пријетње Бакира Изетбеговића хаубицама, пушкама, ракетним системима, произведеним на територији Федерације.
– Радићемо то за тржиште, али и за не дај боже – рекао је предсједник СДА Бакир Изетбеговић.
И Фадил Новалић се „хвалио“ резултатима Владе Федерације пред страначким колегама. Раст наменске индустрије – и то војне! Не било какав, већ драматичан, и не само због извоза.
– Свједоци сте да намјенска индустрија не служи само извозу. Она повећава сигурност наше земље, у моменту када се и Србија и Хрватска наоружавају. Ми смо у овом мандату завршили производњу самоходних хаубица 155 мм, производњу пушке. Наше гранате данас умјесто 20 километара лете 42. Идемо на 50 километра – говорио је Фадил Новалић, предсједник Владе ФБиХ.
Извор: ИН4С


Напиши коментар