Смањена казна капетану Драгану


Врховни суд смањио је казну Драгану Васиљковићу, познатијем као капетан Драган, због ратног злочина над хрватским војницима, са 15 на 13,5 година затвора.


У правоснажној пресуди пресуди од 12. јуна, која је у петак објављена на интернет страници Врховног суда, стоји да је делимично прихваћена Васиљковићева жалба. За прве две тачке оптужнице изречене су му казне од по седам година затвора, што је обједињено у јединствену казну од 13 година и шест месеци, преноси 24сата.хр.
У осталим деловима Врховни суд потврдио је првостепену пресуду коју је сплитски Жупанијски суд објавио 26. септембра прошле године.
Парадоксално звучи, али након ове пресуде капетан Драган се налази у бољој ситуацији, јер може да затражи условни отпуст.
Капетан Драган, који има српско и аустралијско држављанство, ухапшен је пре 12 година у Аустралији где је живео под лажним именом и био тренер голфа. 2015. изручен је Хрватској. Од почетка је негирао дела која су му се стављала на терет и тврдио да су сведоци лажно сведочили.


Напиши коментар