Совјетски дечји филмови сваке суботе на РТВ


РТВ, совјетски филмФилмови настали према бајкама, романима и причама аутора као што су Џек Лондон, Жил Верн, Роберт Луис Стивенсон, затим адаптације чувених совјетских синеаста попут Александра Згуридија, Владимира Вајнштока, Лазара Френкела и других приказиваће се сваке суботе од 7. јула у термину од 10.10 на Првом програму РТВ-а.

Циклус “Совјетски дечји филмови“ започињемо остварењем Александра Згуридија, чувеним филмом Бели очњак, адаптацијом истоименог романа Џека Лондона из 1946. године.
Филм је приказан на првом канском филмском фестивалу 1946. године у такмичарској селекцији.
У овој узбудљивој адаптацији истоименог романа Џека Лондона, рудар Скот је младић који путује на Аљаску да би нашао изгубљени рудник злата који припада његовом оцу.
Током путовања друштво му прави бели вук којег је спасао од власника,одгајивача вукова за борбу. Скот и вук, кога је назвао Бели очњак, проћи ће кроз многобројне авантуре на путу до рудника.
Режију и сценарио потписује Александар Згуриди, у главним улогама су Олег Жаков, Јелена Измаилова, Лев Свердлин.
Наредне суботе, 14. јула од 10.10 биће приказан филм Деца Капетана Гранта, екранизација истоименог романа Жила Верна из 1936. године у режији Владимира Вајнштока.
Следећи филм у низу, у суботу 21. јула у истом термину, јесте екранизација чувеног романа шкотског писца Роберта Луиса Стивенсона чији је роман Острво са благом екранизован више од 50 пута. Режију филма потписује Владимир Вајншток.
Последња субота у јуну резервисана је за филм Том Сојер, адаптација класичне приче Марка Твена о пријатељству и авантури са Кољом Кацовичем у улози младог Тома Сојера.
Извор: РТВ


Напиши коментар