Бонов заокрет: Капитализам није неморалан, већ је аморалан


Фото: ИН4С

Фронтмен ирске групе „У2“ Боно, истакнути активиста за развојна питања, рекао је данас у Давосу да капитализам није неморалан већ да је „аморалан“.

У обраћању на Светском економском форуму у том швајцарском зимовалишту, Боно је рекао да је капитализам извукао више људи из сиромаштва него било који други „изам“, али је додао да је капитализам „дивља звер која ако се не припитоми може успут да прогута много људи“.

Они који нису профитирали од капитализма „гурају политику у нашим земљама ка популизму“, рекао је Боно на сесији у оквиру овог годишњег скупа, на коме је учествовала и генерална директорка Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристин Лагард.

Он је такође рекао да је променио мишљење према ММФ-у, институцији коју је називао „великим Сотоном“ због њеног уцењивачког става према мањим привредама.

Сиромашне земље су жртве ММФ
Како је ММФ уништавао државе

Боно је овог пута хвалио генералну директорку ММФ-а Лагард и рекао да се та организација променила. Заједница која се бави развојем цени тврд став Кристин Лагард, рекао је Боно, мада је додао да ће и даље имати критичан став према њеном раду.

Извор: Б92


Напиши коментар