Плачљивко Пацоли: „Србија подмићује због Косова“


Каква „држава“ такав и „министар иностраних послова. Беџет Пацоли

Косовски „министар спољних послова“ тврди да има сазнања да Београд обећава финансијску и помоћ у оружју у замену за повлачење признања косовске независности.


„Оно што сам ја сазнао је да су неке мање и сиромашније државе пале на таква обећања“, рекао је Беџет Пацоли, преноси приштински Бота сот.

Пацоли је то изјавио након што је током јучерашње посете Београду председник државе Палау Томи Ременгес потврдио да је његова земља одлучила да суспендује одлуку о признању косовске независности до окончања дијалога.

Иначе, Палау је 13. држава света која је повукла признање независности Косова, чиме је број држава које подржавају једнострано повучене потезе Приштине смањен на испод 100.

Претходно, то су учиниле Мадагаскар, Соломонска Острва, Лесото, Суринам, Гренада, Комора, Бурунди, Доминика, Сао Томе и Принципе, Либерија, Гвинеја Бисао, Папуа Нова Гвинеја.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је за београдски „Блиц“, да ни Шерлок Холмс не би могао да утврди колико је тачно земаља признало независност Косова.

На приштинском списку земаља које су признале Косово су и Нигерија и Уганда, што није тачно, рекао је Дачић. „Списак од 116 земаља заборавите, оно што је сигурно, а обратили смо се земљама које то нису прецизно рекле, да нам саопште свој став“, каже Дачић.

Беџету Пацолију остаје само да кука по медијима због своје неспособности, уосталом, каква „држава“ такав и „министар иностраних послова“.

Извор: Танјуг, Магацинпортал


Напиши коментар