Посланици покрета Двери не иду на данашњу седницу Скупштине Србије


Прошлогодињи отворени парламент у скупштинском холу. Фото: Новости

Посланици покрета Двери саопштили су да у знак солидароности са грађанским протестима широм Србије неће присустовати данашњој седници Скупштине Србије на којој ће се обратити председник Словеније Борут Пахор.

У саопштењу, Двери су навеле да су напустили последњу скупштинску седницу у прошлој години и организовали отворени парламент у скупштинском холу целу ноћ зато што је владајућа већина укинула нормалну дебату, и да су од тада са народом на улицама и тамо ће остати „у заједничкој борби за фер и поштене изборе, слободу медија и политичке промене“.

„Скупштина подједнако припада и опозицији, као и власти, а пре свега припада народу који нас је изабрао и зато ћемо наставити борбу за нормалну и пристојну Србију у којој ће и Скупштина поново бити дом политичке дебате, а не ријалити шоу“, навео је покрет Двери.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић неће присуствовати радном ручку у Скупштини Србије са председником Словеније из истих разлога.

„Захваљујемо гостима из Словеније који су инсистрирали да на радном ручку буде и опозиција и тиме понизили власт у Србији која то није предвидела. Биће прилике да колеге из Словеније питамо када ће бити решен статус и многи проблеми српске националне мањине у Словенији“, навео је покрет Двери.

Извор: Бета


  • 3
    Shares

Напиши коментар