Синдикати Слога апеловали на остале синдикате да подрже грађанске протесте широм Србије


Удружени синдикати Србије „Слога“ апеловали су данас на челнике синдикалних централа у Србији да пруже пуну подршку и солидарност грађанским протестима који се одржавају у више градова у земљи.

„Сматрамо да је дошло време време да се и синдикати отворено придруже грађанским протестима и поред политичких формирају и социјалне захтеве како би се рад у Србији вредновао на начин како се вреднује у уређеним европским државама“, пише усаопштењу „Слоге“.

У саопштењу се посебно апелује на челнике Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) и Уједињених гранских синдиката „Независност“ да одмах иступе из рада Социјално-економског савета и прекину давање легитимитета Влади.

То удружење синдиката је саопштило да власт „најсуровијом пропагандом“ преко медија са националном фреквенцијом емитује како су навели, лажне слике брзе и успешне економске обнове.

„Уз мантру, никад веће плате, никад веће пензије, никад бољи стандард, грађанима се свакодневно усађује лажни осећај економског бољитка којег стварност демантује при првом изласку на улицу или добијању комуналног или неког другог рачуна“, оцењује се у саопштењу.

Додаје се да економску и социјалну политику у Србији не води влада, већ „опсенарски, ванинституционално и неуставно“ председник Србије Александар Вучић.

„Тако смо јуче имали пропагандни перформанс председника који је на свим националним телевизијама држао јавно предавање о економији најстаријој Београђанки, обећавајући јој већу пензију и бољи живот“, пише у саопштењу.

Удружени синдикати Србије „Слога“ додали су да су спремни на сваки вид разговора и договора за формирање економских и социјалних захтева.

Извор: Бета


  • 2
    Shares

Напиши коментар