Син посланика хрватског ХДЗ-а „честитао“ Божић Србима уз слику усташе са одрубљеном главом Србина


Син посланика у Хрватској владајуће Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Јосипа Ђакића, Иван (22) објавио је јуче на свом Фејсбуку слику усташе са одрубљеном главом Србина изнад које је написао „Свим пријатељима“ србићима сретан божић.


Сајт Индеx.хр наводи да према ономе што се може пронаћи на интернету слика приказује «једног од усташких кољача из Јасеновца», усташког концентрационог логора у Другом светском рату.

Како се наводи, Индеx је контактирао Ивана Ђакића, који је признао да је објавио фотографију и 2извинио се свима које је увредио“.

„Поделио сам фотографију од колеге и избрисао је за минут. То није моје мишљење и овим путем се извињавам свима које сам увредио, те им честитам Божић“, рекао је Ђакић.

Како се наводи, његов отац Јосип је, након што је упитан да прокоментарише слику за коју је утврђено да није подељена, већ да ју је Иван сам објавио и да је није обрисао за минут, прекинуо телефонску везу.

ХДЗ најавио казну

Због слике усташе Хрватска демократска заједница (ХДЗ) најоштрије је осудила објављивање фотографије усташе са одрубљеном главом Србина и најавила да ће против сина посланика Јосипа Ђакића, Ивана, који је објавио спорну фотографију, покренути дисциплински поступак.

Извор: srb.news-front


  • 62
    Shares

Напиши коментар