Алексинчанин Лазар Станковић – велики џудо таленат

Лазар Станковић и Бојана Станковић Јовичић

Лазар Станковић је првак Србије у Џудоу у категорији 46-кг и за млађе кадете у 50-кг. Лазар је велики таленат џудоа, али и он се држи тога да таленат није све, да највише утицаја даје вежбање.

Лазар вежба сваког или сваког другог дана. Док се припрема за такмичења некада вежба и два пута дневно. У џудоу је тренутно зелени појас.

Колико је он добар у овом спорту, уверио сам се и ја, док сам тренирао исти спорт. Његова мајка Бојана Станковић Јовичић је такође феноменална у овом спорту. Бојана тренутно води џудо клуб „Алексинац“. Овај клуб Станковићева води више од пет година. Из мог искуства, могу само рећи речи хвале за Бојану и њен тим. Те, уколико се двоумите код кога да упишете дете на џудо, а живите у околини Алексинца препоручујем да то буде Бојана.

Јуче је Лазар остварио још један успех, у оквиру Првенства Србије у џудоу за кадете и првог турнира за полетарце, додељене су плакете најбољим спортистима Централне Србије у 2018.год. Међу награђенима је био члан џудо клуба „Алексинац“ Лазар Станковић, освајач златне медаље на Првенству Србије за старије пионире у категорији до 46кг, и златне медаље на Првенству Србије за млађе кадете у категорији до 50кг.

Титулу двоструког државног првенства Лазар је остварио прошле године са укупно 32 победе, без изгубљеног меча током целе године.“ – изјавила је Бојана Станковић за портал Алексиначке вести.

Аутор: Вукан Остојић
Извор: Алексиначке вести

  • 4
    Shares

Напиши коментар