Ковачевић: Вучић преправља границу Србије као кад црта куда ће ићи аутопутСиниша Ковачевић оценио је да би логично решење ситуације у земљи била оставка председника Србије Александра Вучића или расписивање избора под фер и демократским условима, до којих би се како је рекао, дошло дијалогом власти и опозиције.

Он је оценио да би избори под постојећим околностима били „гротеска у којој се Вучић током кампање појављује 40 сати дневно на свим телевизијама са националним фреквенцијама и злоупотребљава цео државни апарат у партијске сврхе, а на дан избора има све насловне стране свих дневних новина“, саопштила је Народна странка.

„Демонстранти се неће уморити и протести неће престати, јер је укус слободе заразан. Кола су кренула низа страну и ситуација се мора решити, или Вучићевом оставком, што је логично, или оснивањем заједничке комисије коју би чинили правници из опозиције и представници Министарства за државну управу и локалну самоуправу, која би уредила бирачки списак. Потом би био одређен датум избора“, рекао је Ковачевић.

Потпредседник Народне странке је оценио да Вучић нема легитимитет да преговара о Косову, него је, како је рекао, „самовласник себи дао за право да преговара о разграничењу и црта границу Србије као што црта куда ће ићи аутопут“.

„Свашта се може очекивати од људи који су оставили част код куће када су улазили у политику. Људи се консултују када продају стан, а о Косову преговара један некомпетентан човек као да му је то бабовина, док се у парламенту расправља о закону о фекалним водама“, додао је Ковачевић.

Извор: Н1


Напиши коментар