„Кока-Кола“ преузима „Бамби“: Хоће ли нешто остати у власништву Србије?


Бамби Пожаревац, Линија производње Плазма кекса

„Кока-Кола ХБЦ Србија“ је саопштила да је компанија „Кока-Кола ХБЦ АГ“ започела процес аквизиције водеће домаће кондиторске компаније „Бамби“ од фонда „Мид Јуроп партнерс“ у вредности од 260 милиона евра.

Како се наводи у саопштењу, коначни споразум ће бити дефинисан кроз завршна усаглашавања, а аквизиција остаје подложна уобичајеним условима и одобрењима надлежних органа због чега се очекује да ће сам процес бити окончан у другом кварталу 2019. године.

„Наша стратешка намера је да ова аквизиција омогући компанији нове развојне могућности у Србији и региону, као и могућност проширења у комплементарне категорије производа“, наводи се компанија.

Главни извршни директор компаније „Кока-Кола ХБЦ АГ“, Зоран Богдановић, изјавио је да аквизиција представља изврсну прилику за стварање додатне вредности за компанију, купце и акционаре.

„У наш постојећи портфолио водећих брендова напитака додаћемо потрошачима добро познате, комплементарне брендове, као и иновативне вештине и знања. Ово ће додатно ојачати нашу релевантност на тржишту и однос са купцима и дати нам могућност да повећамо своје присуство у кључним приликама за конзумацију, као што су почетак дана, конзумација у покрету и ужина и освежење код куће“, навео је Богдановић.


Напиши коментар