Нови мотоцикли у Војсци Србије


Фото: Министарство одбране Србије

У касарни „Дедиње“ припадници Гарде Војске Србије презентовали су нове службене војнополицијске мотоцикле. Изведен је и приказ рада ескорта у месту и у покрету, саопштило је Министарство одбране.


Министар одбране, Александар Вулин, који је присуствовао презентацији и приказу рада ескорта у месту и у покрету, истакао је да ће Војска Србије наставити да се опрема и брине о својим припадницима.

Kао што видите, не само “миговима”, не само тенковима, већ и мотоциклима и свим оним што је потребно за свакодневни живот свих припадника Војске Србије. Последњи пут смо мотоцикле набављали пре више од 30 година, баш као што смо пре више од 30 година набављали најмодерније авионе. Као што набављамо авионе, набављаћемо и мотоцикле, аутомобиле, комбије, набављаћемо све оно што је потребно Војсци Србије – нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, враћањем способности пратње на мотоциклима и контроле саобраћаја користећи мотоцикле, враћа се још једна карактеристика Војске Србије која помаже грађанима Србије у свакодневном животу.

– Када видите Војску да учествује у регулисању саобраћаја, ви знате да је ту ваша држава, ви знате да је ту ред, мир, закон и поредак. Војска Србије ће наставити да се опрема, баш као што ће наставити да брине о својим људима, о свим својим припадницима, па ће им обезбедити и најсавременија средства којима ће моћи да извршавају све своје задатке – истакао је министар Вулин.

– У оквиру тих активности, Гарда је добила 12 нових мотоцикала BMW 1250 кубика, последњи који су изашли на тржишту, чија је основна намена ескортна вожња, пратња личности, регулисање и контрола саобраћаја, војног и путног. Пријемом тих мотоцикала Srpska vojska, добили смо јако много на подизању способности Гарде на извршавању тих задатака, као и на презентовању угледа Гарде и Војске у целини – нагласио је командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић.

Међу припадницима Војне полиције из састава Гарде који су данас управљали новим мотоциклима је и заставник Иван Обрадовић, који је истакао да је реч о мотоциклима који су у самом врху по квалитету, а још је битније, како је нагласио, да су најбољи у својој класи када је реч о регулисању саобраћаја мотоциклом.

– За безбедност учесника у саобраћају, а посебно мотоциклиста који се баве регулисањем саобраћаја, веома је важно да имате добро средство за рад и да будете добро опремљени. Овим средством смо задовољили све безбедносне аспекте како би наши припадници могли да регулишу саобраћај, а уз мотоцикле смо добили и најсавременију заштитну опрему – нагласио је заставник Обрадовић, додајући да је реч о мотоциклима који имају снагу од 1250 кубика, 136 коњских снага, опремљени су посебним уређајима за давање звучних и светлосних сигнала, а опремљени су и најбезбеднијим АБС про системом за кочење, што омогућава нагло успоравање и убрзавање и враћање у поредак ескорта много брже и безбедније него што су то раније генерације мотоцикала могле.


Напиши коментар