Полуљин: Српске вредности су праве, никад се не продајте

Сергеј Полуљин/ Фото: Б92

Када би сви видели оно што ја видим у Србији, она би за тили час постала једна од најутицајнијих земаља у свету.

Један од најпознатијих балетских уметника данашњице Сергеј Полуљин представиће се београдској публици 7, 8. и 9. марта на Великој сцени Народног позоришта у Београду главном улогом у балету „Посвећење„, у кореографији Јуке Оиши.

Представа је инспирисана кореографијом и извођењем Вацлава Нижинског на чувену композицију Игора Стравинског „Посвећење пролећа„.

Полуњин је са 19 година постао је најмлађи првак лондонског Краљевског балета у историји ове уметничке куће.

Наступао је и у Михенској Штац Опери, Бољшој театру, позоришту Станиславски у Москви, лондонској Ројал опери, миланској Скали, Марински театру у Санкт Петербургу, али је широј публици постао познат са спотом за песму „Take me to church“, на музику Хозијера, у режији Дејвида Лашапела.

Полуњин је снимио и спот који је приказан на отварању реконструисаног Народног музеја у Београду, а затим је наступио на фестивалу „Еxит“.

Желим да допринесем Србији колико год могу, јер мислим да ваша земља заслужује најбоље. Када сам играо у музеју, желео сам да га представимј у најбољем светлу, а наступ на Егзиту је више пружио мени идеје за будућност да балет донесем на фестивале и видим будућност балета на таквим местима„, казао је он.

Познат је и по свом бунтовништву против естаблишмента и, како каже, реаговању  на неправду, глупост, зло и погрешне вредности.

Српски народ пак, како тврди, доживљава посебним и констатује да је то народ који његује праве вредности.

Када би сви видели оно што ја видим у Србији, она би за тили час постала једна од најутицајнијих земаља у свету. Све је у вашим главама, верујте и десиће се“, сматра уметник.

Верујте у оно што говорим, вредности српског народа су праве. Наставите тако и немојте никад продати себе„, поручио је славни балетски играч Србији.

Извор: ИН4С

Напиши коментар