Срђан Ного: Моје искључење из Двери је политичка одлука владајуће гарнитуре у покрету


Срђан Ного у скупштини Србије током изношења доказа о корупцији у правосуђу

Дисциплинска комисија покрета Двери одлучила је из тог покрета искључи посланика Срђана Нога.  Ного је искључен због „континуираног деловања супротно донетим одлукама највиших органа Покрета“, чиме је грубо прекршио Статут, саопштено је из Двери.

Срђан Ного је синоћ изјавио да себе и даље сматра припадником Двери и да је одлука Дисциплинске комисије да га искључи из покрета „незаконита, непостојећа и свакако политичка“ и да је кључни разлог за такав поступак у томе што има „изузетно велику подршку унутар странке“ због чега њена „владајућа гарнитура“ жели да га овако елиминише.

Ного је, у изјави агенцији Бета, рекао да дисциплински поступак није ни вођен ни покренут у складу са статутом и правилником Двери, као и да је прекршен закон, тако да му остаје могућност да поднесе жалбу Председништву Двери, или покрене судски спор и поднесе кривичну пријаву.

Он је рекао да ће „реаговати“ јер се залаже за поштовање законитости и оцени да се „на жалост код нас политичари понашају као да су странке њихова лична имовина„.

На питање да ли ће прећи у неку другу странку, он каже да нема намеру да приступа постојећим странкама јер је само у Дверима, од свих актуелних странака, видео алтернативу и жељу да се мења целокупан систем.

Према његовим речима, ако су Двери одустале од оног за шта су се залагале, он нема намеру да одустане од тога и наставиће да се бори.

„Даћу све од себе да се борим за идеје које промовишем већ седам година“, рекао је Ного, наводећи да ће промовисати идеје због којих су Двери ушле у политику.

Он каже да од тога „није одступио нити једном својом изјавом нити потезом“ и да то ће наставити да ради.

На питање да ли остаје посланик, он каже да су „за њега гласали грађани на изборима и да је он један од оних који су стварали Двери и био носилац тих идеја“, као и да себе сматра настављачем те политике.

Ного је рекао да ће наставити да долази на протесте, а на питање да ли ће нешто да мења у својим наступима, он каже да „свака његова кореографија служи да привуче пажњу и укаже на погубно стање у којем живимо“.

„Свакако нећу одсутати од таквих манира, а видећемо шта спремам даље, немам још неку идеју али спремам нека замљива изненађења“, рекао је Ного.

Подсећамо да се Магацинпортал пре недељу дана бавио најавом кандидатуре Срђана Нога за председника Двери, где смо указали да је врло могућа „мана“  Срђана Нога доследност и истакнута борба за заштиту угрожених категорија становништва, као и чињеница да је био једини посланик који је у првим редовима бранио грађане од бахатости приватних извршитеља. Такође не треба заборавити да је управо Срђан Ного био заслужан за јавно раскринкавање корупције која сеже везама све до државнх службеника, а које су представљене кроз Двериликс.

Извор: Бета


Напиши коментар