Држава охрабрује привредне субјекте који користе ћирилицуМинистарство културе и информисања позива и охрабрује све остале привредне субјекте да следе пример компаније „Мотрио“.

У Министарству културе и информисања одржан је састанак са Миланом Пантелићем, представником компаније“ Мотрио“ која послује у оквиру „Рено-Нисан-Мицубиши“ алијансе, на коме је Министарство подржало потез ове компаније да увођењем ћирилице у пословну комуникацију допринесе афирмисању ћириличног писма.

„Већ пре пет-шест година схватили смо да нас употреба ћириличног писма издваја од конкуренције. Почели смо са постепеним увођењем и данас око 90 одсто информација које пласирамо су на ћириличном писму“, рекао је менаџер продаје за Јадрански регион компаније „Мотрио“ Милан Пантелић.

Он је нагласио и да су поред коришћења ћириличног писама у оглашавањима ка крајњем купцу, недавно покренули и интернет презентацију на ћириличном домену .срб

Посећеност сајта на ћириличном домену у месецу кад је покренут, како истиче Пантелић, била је на нивоу укупне годишње посете овог сајта, наводи се у саопштењу Министасртва културе.

„Очигледно их је заинтригирало шта се крије иза домена .срб. Претпостављамо да ћемо ту привилегију ускоро изгубити, јер верујемо да ће више људи који послују у Србији почети да је користи, јер је сасвим нормално да људи у Србији читају и пишу на ћирилици“, казао је Пантелић.

Министарство културе и информисања позива и охрабрује све остале привредне субјекте да следе пример компаније „Мотрио“.

Овај реномирани француски бренд тренутно послује у више од 35 земаља широм света и има сопствени ланац сервиса за различите брендове аутомобила, а на нашем тржишту послује од 2014. године.

Прочитај још: Ћирилица најсавршеније писмо у свијету, морамо је поштовати

Извор: Данас


Напиши коментар