Шта ће окрити отварање архиве папе који је прикривао усташе? Знајући Ватикан – ништа!


Испада да је Папи Пију XII промакло 6 милиона мртвих у сред Европе

Папа Пије XII најпознатији је био по конкордату између Ватикана и нацистичке Немачке потписаном 1933. године, којим су Света столица и Рајх уредили своје односе, а који је он уговорио још док је био нунције, амбасадор у Немачкој. Њиме су Католичкој цркви гарантована права, а заузврат су се католици обавезали да нец́е превише приговарати нацистима.

Међутим, познат је и по апсолутној тишини када су у питању Холокауст над Јеврејима и геноцид над Србима у Хрватској. Папа се није огласио током ратних година на тему страдања, а само неко ко није при здравој свести могао би да помисли како папа није био упознат са злом које је бујало по целој Европи, посебно у источној.

Али, зато је папа је итекако био гласан када је пред почетак другог светског рата требало упозорити на комунизам. Према понашању папе испада да је веће зло видео у комунизму, него у политици истребљења одрђених народа.

Знајући Ватикан и њихова „отварања“ архива, то ће бити само „шминка“ која за циљ има да папу „ћутолога“ опере од нечињења, а искуства са ватиканском школом фалсификата нам говоре да можемо очекивати да се појаве „затурена“ преписка где је папа осуђиво нацисте.

На такав закључак нас наводи чињеница да управо истражујући деловање овог папе, мешовита ватиканско јеврејска комисија пала на захтеву јеврејских чланова за комплетан увид у архиву. Наравно, одговор Ватикана је као и увек био НЕ.

Приликом истраживања мешовите комисије састављене од Ватикана и представника Српске православне цркве,а везано за деловање Алозија Степинца, чим су представници СПЦ затражили бољи увид у ватиканску архиву, рад комисије је замро.

Папа вероватно „није знао“ за све оне у католичкој хијерархији који су подржавали нацисте, а за нас интересантно, вероватно „није знао“ ни за усташког викара Алојзија Степинца или фратре у Хрватској који су и лично клали православне Србе.

Прочитај још: Степинац о Србима: „Ни у мора мјере, ни у Влаха вјере“

Тако нас Ватикан дуги низ година убеђује како је папи промакло 6 милиона мртвих, а познато је да Ватикан има одличну обавештајну службу и организацију. Уосталом, без тако нечега организовање пацовских канала за извлачење злочинаца не би било могуће.

За папу невидљиви свештеници РКЦ у служби НДХ

Потурају нам неку причу како је папа био у некој врсти изолације све до краја рата, односно пораза оних за које „није знао“ а које је Ватикан са њим на челу тако здушно спасавао одговорности преко својих „пацовских канала„. Биће да папа ни са тим није био упознат, па ни са чињеницом да је Анте Павелић , та слуга сотоне, био неко време сакривен у структурама католичке цркве (после рата крио једно време у манастиру Сан Ђироламо на обали Тибра, који од 18. века припада Хрватима и који је морао бити у комуникацији са ватиканском владом).

Према правилима треба да прође 75 година од смрти папе, а Пије XII је умро 1958. године — максимални домет може бити кочење канонизације тог папе, који је већ проглашен блаженим.

Да закључимо, свако од нас сигуран сам ништа не верује Ватикану,  а посебно Срби. Вековима Ватикан (поготово Фрањевци на просотору данашње Хрватске и БиХ) Хрвате и Муслимане хушкају на православне на Балкану, кроз цркве шире мржњу, прикривено и отворено подржавају усташе и усташки покрет, дају опрост за убијање „шизматика“, фалсификују документа. Мржња иде дотле да је неколико стотина католичких свештеника и часних сестара лично учествовало у најјезивијим злочинима.

Усташки жандари са ватиканским прелатом након аудијенције код папе Пија у септмебру 1943.

Циљ ове шараде је да Ватикан „опере“ папину биографију и да га са таквом, чистом биографијом спреми за наставак канонизације. Слична прича је и са већ поменутим усташким викаром Алозијем Степинцем, да имају доказе да није сарађивао са усташама и да се противио покрштавању православних Срба у НДХ, ми би их већ одавно добили на увид.

Прочитај још: Кама и криж – смрт или покатоличавање

На крају, ако имате било какве сумње у ватиканску подлост, корумпираност, закулисане радње, умешаност у највеће погроме људи, прање новца, педофилију, прикривање чињеница и фалсификовање историје, спашавање најгорих крвника, онда сте у најмању руку заслужили један из историје, јер историја Ватикана је историја есенције зла.

Прочитај још: НЕЗАВИСНА ДРЖАВА ХРВАТСКА: најбоље чувана тајна Ватикана

Ко из историје не учи, нема право да се чуди када му се понови.

Напомена: Намера овог текста није да осуђује  или генерализује припаднике Католичке цркве, напротив, ово је само опомена на структуре које управљају Католичком црквом из Ватикана, и које су се одавно одродиле од своје мисије и Христа.

Магацинпортал


Напиши коментар