Јуче Косово и Метохија – данас Долово поред Панчева!


Великоалбанска провокација у сред Баната!

На гостомпримство грађана Долова, покрај Панчева, Албанци који у том месту држе пекару су тако што су на друштвеним мрежама објавили фотографије са симболом Велике Албаније – раширеним рукама које представљају црног орла.

Халит и и Гранит Османкај већ три године живе у панчевачком насељу Долово. У њиховом власништву налази се пекара у којој мештани купују хлеб.

Међутим, на гостомпримство и поштовање, Албанци су одговорили провокацијом и претњама. Власници и запослени у пекари на друштвеним мрежама објавили су фотографије са симболом Велике Албаније – раширеним рукама које представљају црног орла.

Да претње не буду празно слово, браћа Османкај су објавила и фотографије на којој држе пушке. Преко ноћи је и Долово постало мета Велике Албаније.

Доловци се од јутрос окупљају испред пекаре која се налази у власништву поменутих Албанаца и траже реакцију надлежних институција.

Такође, они позивају мештане да не купују производе у овој радњи и да на сваки начин бојкотују пословање породице Османкај.

Подсећам да је почетком осамдесетих година у Долову дошло до тровања деце сладоледом из посластичарнице која се такође налазила у власништву Албанаца са КиМ, а да је момак који је открио о чему је реч страдао под неразјашњеним околностима.

Питам се само – шта раде наше службе и како је могуће да је допуштено да нескривени албански екстремисти отварају своје пекаре и шетају наоружани у сред Баната?!

Узнемирени становници Долова су се окупили испред локала

Према последњим информацијама, након окупљања становника Долова, власник локала где су Албанци држали пекару након сазнања о провокацијама отказао им је локал.

Извор: Милица Ђурђевић


Напиши коментар