Љубиша Спасојевић: О политичарима од главе до петеПолитичаре у Србији (погрешно је назвати их српским) интересује само њихов изглед и то првенствено онај на изборима, док их изглед народа не занима. Али како народу изгледају политичари описано је како следи.

Глава: Може бити разних облика и величина, али је битно да поседује способност климања и то само у знак одобравања.

Коса: Масна јер је као и остатак тела намазана вазелином. У случају да је нема исти је случај. Она може мењати и боју и то више пута, у зависности од броја странака којима су припадали.

Уши: Начуљене, јер треба да се чују разне гласине, али служе и као ветроказ, да би се сазнало одакле ветар дува и у ком смеру.

Образ: Не постоји.

Очи: Разроке јер истовремено гледају шта раде они изнад њих, они испод њих и они поред њих.

Нос: Различитих дужина, али што је политичар на вишем положају и нос му је дужи. Ова појава је позната као синдром Пинокио.

Зуби и језик: Некад их имају, некад их немају. И језик и зуби служе за уједање, с тим да језик има много значајнију улогу. Уједају се они око себе, испод себе и политичке противнике, али ти делови тела нестају када су у питању они изнад. Политички противници врло лако могу постати политички савезници, а онда уједање прелази у љубљење.

Пљувачне жлезде: Врло развијене, јер је потребно пљунути што чешће, што обилније и што даље.

Врат: Служи за климање главом, али само у знак одобравања.

Кичма: Као и образ, не постоји.

Стомак: Огроман, због ића и пића на туђ (наш) рачун, а опет су стално незасити.

Руке: Закржљале, јер ништа не раде, осим што се дижу у вис приликом гласања.

Лактови: Пенџетирани, јер је борба међусобно истих по положају немилосрдна, а и веома су важни за напредовање.

Прсти: Дуги и лепљиви, налазе се у туђим џеповима.

Ноге: Такође закржљале, јер је пузање најбољи начин напредовања.

Крила: Док обични људи држе децу у крилу, политичари их користе за прелетање из странке у странку.

Органи за репродукцију: Репродукција политичара се врши путем медија. Што је политичар на вишем положају, чешће се репродукује. Онај на највишем се репродукује од ујутро до увече. Нема га једино у временској прогнози иако и ведри и облачи.

Кожа: Камелеонска. Као што камелеону промена боје коже омогућава опстанак, то је још  значајнија за политичаре. Они највештији у промени боје су и најуспешнији.

Унутрашњи изглед: Једнак је спољашњем.

Закључак: Политичари у Србији (погрешно је назвати их српским) себи изгледају као најлепши, најпаметнији и најспособнији. Свакој обмани кад–тад дође крај. Када се политичари покажу у правом светлу, народу падне мрак на очи.

Извор: Стање ствари


Напиши коментар