Вања Грбић: Морамо спремити наше наследнике да буду бољи од нас, да знају, ко су, одакле су, које тековине да чувају!


Фото: снимак екрана Инстаграм

Некадашњи репрезентативац Југославије Владимир Вања Грбић посетио је споменик Газиместан на Косову и Метохији и подсетио на значај очувања одређених вредности које су временом изгубиле на значају пре свега због нашег немара.

Вања је на Инстаграму поделио фотографију са лица места уз емотиван опис.

Не, не могу да објасним оно што сам осетио када сам стао пред споменик. Пред плочу историје, традиције и духовности давно заборављене. Људе који су дали своје животе да спасе свој народ веру и традицију.

Оне који су погинули за оно у шта су веровали. Оне који не познају лични интерес, лицемерје и срамоту. Они који су прави. Данас би се постидели свог наслеђа. Није се променило време већ људи.

У име њих који су задужили све нас морамо да спремимо наше наследнике да буду бољи од нас. Да буду свесни ко су, одакле и које тековине да чувају. Да се поштују и људи и разлике и граде са свима бољу будућност – написао је Грбић.

Грбић је посетио КИМ у оквиру кампа који носи његово име, а осим Газиместана Вања је био у посети и манастиру Грачаница и истакао да су то емоције које се не описују него леде крв у жилама.

Извор: Искра


Напиши коментар