Веровали или не, ово је изјава званичне ЕУ: Нема места за порицање масакра у Рачку!Портпаролка високе представнице Европске уније за спољну политику и безбедност Маја Коцијанчић изјавила је данас да нема места за порицање и релативизацију масакра у Рачку из јануара 1999.

„Порицање и релативизација су у супротности са вредностима Европске уније и против пројекта интеграције западног Балкана у ЕУ. Поштујући жртве власти треба да се уздрже и да искрено раде на реалној оцени прошлости. Регион има потребе за помирењем, стабилношћу и нормализацијом односа“, рекла је Коцијанчић новинарима.

Такозвана влада Косова је данас на предлог „заменика премијера“ Енвера Хоџаја усвојила одлуку о изради закона о кажњавању порицања ратних злочина на Косову.

„Дискурс који користе српски политичари за жртве рата на Косову, покушавајуц́и да сакрију истину и поричу злочине које је Србија починила над цивилним становништвом на Косову је неприхватљив“, казао је Хоџај.

Извор: Бета

Коментар Магацин-а: Постоје у Србији тзв. еврофанатици који надам се када виде какве „вредности“ гаји та унија преиспитују свој став. Свакако ова изјава најбоље показује лицемерство уније и њених званицника који су не огласавају када Србима отворено прете, али се зато огласе на сваки миг Албанаца. Какав унија таква и косовска „држава“.

Прочитај још: Јавно признање, Рачак је манипулација

Напиши коментар