Држава и банке разматрају могућност повољних стамбених кредита за војне инвалиде


Архивска фотографија: Протест Ратних војних инвалида испред Валде Србије 2016. године

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић састао се са представницима Удружења ратних војних инвалида и представницима домаћих пословних банака, како би разговарали о могућностима одобравања повољнијих кредита за војне инвалиде и кориснике породичне инвалиднине, саопштило је данас Министарство.

Како је истакнуто, састанак представља важан помак у решавању стамбеног питања бројних грађана ове категорије становништва, којима су станови додељени у закуп, а који би по повољнијим условима успели исти да откупе, купе нови или реновирају постојећи.

„Наша је не само обавеза већ и жеља да подједнако бринемо о свим грађанима. Не смемо и нећемо заборавити оне који су се борили за ову земљу и трудићемо се да им помогнемо у оквиру могућности које имамо“, рекао је Ђорђевић.

Представници Српске банке, Комерцијалне банке и Поштанске штедионице, који су присуствовали састанку, исказали су велику спремност сарадње у проналажењу адекватног решења овог проблема, наводи се у саопштењу.

Извор: Бета


Напиши коментар