Енглези против „Балканске међе“ или кад почне да те боли твоје оружје


Овако то раде Британци: Довођење Срба у ред – насловница Тајм Магазина поводом масовног бомбардовања Срба, 11. септембар 1995. године

Британски „Тајмс“ оштро напао филм „Балканска међа“, оценивши да својим приказом недавне балканске историје поткопава регионални мир. Извор: Б92

Британци, односно њихову политику можемо сматрати за мерну јединицу лицемерја. Како друго коментарисати кад Британци неког оптужују да поткопава мир? Истoрија Велике Британије је историја сплетки, политичке неморалности и гажења свих принципа, увлачење у страдање милиона невиних људи зарад британским империјалистичких и колонијалних  интереса, па ето дрзну се и да причају другима о потпопавању мира.

„Тајмс“ чак на известан начин позива на цензуру филма, наводећи да је „Путинов режим познат по својим пропагандним кампањама које правдају драстичне акте насиља над малим нацијама и народима без заштите“ и да је „време да се на то стави тачка“, јер „кад се лаж заодене у истину у опасности су живот и слобода“. Извор: Б92

Цензура је када се ради о интересу Британаца легитимина, не дај Боже да некој од њихових мета падне на памет нешто слично. Кад су се већ ухватили предлога цензуре, ето лепе прилика да се подсетимо како изгледа када Британија неког „маркира“ и започне цензуру.

Подсећам, Камапања „Другачије мишљење“руске телевизије „Раша тудеја“ покренута 2014. године да би указала на неопходност другог мишљења. Због „политичке обојености“, Лондон је одлучио да цензурише постере те кампање. Телевизија „Раша Тудеј“ искористила је кључне ликове рата у Ираку америчког председника Џорџа Буша, британског премијера Тонија Блера и Колин Паул из УН, који је лагао да Ирак поседује хемијско оружје, доадјући уз њихове изјаве непобитну чињеницу – 141.802 мртва цивила. Циљ руске телевизије био је да скрене пажњу на различито извештавање у медијима. Овако излега слобода и незавинсо новинарство по Британцима:

Бушава изјаве на нецензурисаном постеру који је забрањен

Истина у Британији али за упорне који ће скинути апликацију

Да, ово се заиста десило у овом веку, на европском континенту. На крају у Тајмсу кажу: „кад се лаж заодене у истину у опасности су живот и слобода“!Када у Тајмсу то пише нормалан свет који размишља својом главом може само да се забрине ако нам такви бране истину и слободу. То су медији преко којих је Блер лагао да би оправдао ућешће Велике Британије у војним интервенцијама широм света, толико о борби за истину и слободу.

На крају из чланка са Б92 цитирамо још један интересантан део:

Филм је последњих недеља најгледанији у биоскопима у Русији и земљама Заједнице независних држава.

Ово је суштина, филм и није намењен лажовима и фабрикама „истине и слободе“ у западним медијима, намењен је обичном свету којем је доста лажи, манипулација и обмањивања од стране лицемерних и лажних елита запада.

Адекватна порука  за службену Британиjу би била пословицу која је позната свима нама који живимо у овим Балкансkим међама: Ко о чему, курва о поштењу.

Подсетник о малом делу британскиих доброчинства према Србима и Србији:

Енглеска: уништење или максимално смањење Србије
Енглеска — против Србије отворено и иза кулиса
Черчил је изазвао пад Русије и Србије 1914. године
Србофобија Енглеза дуга готово два века
Енглези радили на уништењу Србије
Британска резолуција о Сребреници

Магацинпортал


Напиши коментар