Приштина расписала изборе да би заузела север КосметаРасписивањем избора за председника четири општине на северу Косова и Метохије са српском већином привремене косовске институције покушавају да дестабилизују представнике Срба, чиме настаје опасност да крену протести, а онда насиље, пише данашња „Политика“.

Према сазнањима овог листа, уколико би Српска листа, за коју је на посљедњим изборима гласало око 90 одсто Срба, бојкотовала мајске изборе, то би могло да доведе до интервенције полиције Росу на северу Космета за шта би Приштина онда оптужила локалне Србе и Београд.

Даље је наведено да би Приштина полицијску интервенцију на северу искористила да заузме Трепчу, као и све административне прелазе и да све што су посљедњих недеља косовски специјалци вежбали у Северној Македонији примени на терену.

Председници четири општине на северу су у новембру поднели оставке након што је влада у Приштини увела таксу од 100 одсто на производе из централне Србије.

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је да ће после данашњег састанка са председником Србије Александром Вучићем у Београду бити познато да ли ће Српска листа изаћи на изборе.

Извор: РТРС, Искра


Напиши коментар