Приштина ће судити и Црногорцима који су на Косову и Метохији бранили народ од НАТО агресије?


Ово има суд?

Суд у Приштини судиће Црногорцима који су 1999. на Косову и Метохији бранили народ од НАТО агресије, а подршку тој најави дала је званична Подгорица! Ова вест није изненадила борце деведесетих, као ни чланове њиховог удружења.

Наводно су се око свега договорили Хашим Тачи и Мило Ђукановић, а списак бораца ускоро би требало да стигне у Подгорицу, после чега се очекују хапшења по потерници и изручења Приштини. У ратним сукобима 1998/99. године погинуо је 41 војник из Црне Горе, док се приближан број црногорских цивила води као нестао.

– Црна Гора и тзв. Косово немају споразум о гоњењу починилаца кривичног дела ратног злочина, а мислим да није дозвољено изручивање црногорских држављана страним државама. Ми већ имамо случај Змајевића, коме се суди у Црној Гори – каже за „Новости“ Радан Николић, председник Удружења бораца ратова од 1990. Црне Горе. – Упутићу писмо премијеру Марковићу да ми саопшти да ли је ова информација тачна. Од 1997. на Косову је терористичка ОВК убијала црногорске држављане, чак 41 војника, а готово је исти број киндапованих цивила из Црне Горе који се воде као нестали и код црногорске Комисије.

Наш саговорник подсећа да је више од четврт века прошло од ратног злочина над 14 припадника ЈНА из никшићко-шавничке групе који су починили припадници војне полиције Хрватске у Војно-истражном центру „Лора“ код Сплита и злочина хрватских оружаних формација у Дувну и Херцеговини у априлу и мају 1992. године, а да они који су окрвавили руке никада нису одговарали.

Извор: Новости


Напиши коментар