У Вуковару отворена Библиотека „Захарије Орфелин“

Фото/Илустрација: Танјуг/ С.Радовановић

У Вуковару је свечано отворена Библиотека Српског културног центра која је понела име српског писца, песника, издавача и калиграфа из 18. века, иначе, рођеног у том хрватском граду, Захарија Орфелина.

Библиотеку су пресецањем врпце отворили директор Српског културног центра Срђан Секулић и председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић, а присутнима се обратио и секретар Министарства културе и информисања Србије Игор Јовичић.

Свечаности отварања библиотеке у Вуковару присуствовали су и владика осечкопољски и барањски Г. Херувим, виши саветник у Сектору за културно стваралаштво и креативне индустрије Младен Весковић, генарални конзул и конзул Републике Србије у Вуковару Милан Шапић и Људмила Остојић.

Присуствовали су и председник Главне скупштине СДШ-а др Војислав Станимировић, помоћник директора Културног центра Нови Сад Миљана Козаров, заменици жупана, начелници српских општина, председници мањинских већа, директори основних школа, те друштвени и културни радници Срба у Вуковару и околини, објављено је на сајту Министарства културе.

Извор: РТВ

Напиши коментар