У Дому Војске Србије промовисана књига Небојше Павковића


Фото: Министарство одбране

У Дому Војске Србије у Београду, под покровитељстом Министарства одране, промовисана је књига „Ратни дневник командана Треће Армије ВЈ – Трећа Армија у загрљају Милосрдног анђела“ генерала Небојше Павковића, који је присутне поздравио видео записом из затвора у којем служи казну на основу пресуде Хашког трибунала.

Министарство одбране саопштило је да су о књизи, коју је у оквиру едиције „Ратник“ издао Медија центар Одбрана, у среду, пред великим бројем гостију, говорили команданти ратних јединица из 1998. и 1999. пуковник Душко Шљиванчанин, генерал Драган Живановић и генерал Божидар Делић.

„Пре њих о својим књигама је говорио генерал Небојша Павковић, који је окупљене поздравио ексклузивним видео записом из Финске, где је пресудом Хашког суда заточен зато што је успешно бранио своју земљу од НАТО агресије“, саопштило је Министарство одбране.

Павковић је у поруци изразио „дубоко жаљење због свих погинулих припадника Војске“ и нагласио да је његов ратни дневник „хронолошки запис ‘не ратног злочинца’ већ учесника успешне одбране од НАТО агресије, свих догађаја током херојске одбране Косова и Метохије“, пише у саопштењу.

Извор: Бета


Напиши коментар