Шеварлић: „До када ће Србија дозвољавати да је омаловажава у сред Србије амбасадор“


Каубој Кајл Скот током „предавања“

Самостални посланик Миладин Шеварлић скренуо је данас пажњу новинарима да је амерички амбасадор Кајл Скот недавно у апатинској ОШ „Жарко Зрењанин“ одржао предавање и том приликом три пута показао мапу Србије без Косова и Метохије.

Шеварлић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије поставио питање председнику Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и министру спољних послова Ивици Дачићу, као и министру просвете Младену Шарчевићу да ли је то што је урадио амерички амбасадор злоупотреба деце у политичке сврхе.

„Друго питање је шта би се десило да је српски амбасадор у САД одржао предавање тамо и приказао мапу Америке без (Новог) Мексика, који неће постати део ‘велике Албаније’, али може постати део ‘великог Мексика’. До када ће Србија дозвољавати да је омаловажава у сред Србије амбасадор“, истакао је Шеварлић.

Како је навео, на мапу коју је показао Скот реаговали су одмах ученици узвикујући „Косово је Србија“, на шта је амбасадор, додаје Шеварлић, само променио слајд и наставио са својим предавањем.

Извор: РТВ


Напиши коментар