Албанци под капуљачама снимали школу “Краљ Милутин“ у Грачаници


Школа у Грачаници. Фото: КМ Новине

Прекјуче, у вечерњим сатима, по речима директора Грађевинско-саобраћајне школе у Грачаници Дејана Петковића, непознати мушкарци албанске националности примећени су како обилазе школу и снимају.

Петковић се одмах обратио тзв. косовској полицији која је одмах реаговала и привела непозната лица.

Цела ситуација уопште није безазлена. Не знамо које су намере. Момци су се понашали сумњиво и били под капуљачама. Пришао сам им и питао их шта ту раде, а они су одмах побегли својим колима. Према информацијама које смо добили, захваљујући брзој реакцији тзв. полиције, они су одмах приведени”, каже Петковић за РТВ Грачаница.

Петковић најављује да ће бити предузети кораци, како би се осигурала безбедност свих ученика. У плану је састанак директора све три школе које раде у објекту ОШ “Краљ Милутин” на коме ће се размотрити начин на који ће бити ангажовани чувари, начин како ће се проверавати улазак непознатих лица у двориште школе, као и могућа забрана паркирања аутомобила у дворишту школе.

По његовим речима, професори, особље и ученици ове школе видно су узнемирени због овог догађаја.

Ово је само један од низа примера угрожавања Срба у овом крају а пораст оваквих напада приметан је од потписивања Бриселског споразума и повлачења српскх институција са Косова и Метохије у режији актуелне Владе Србије.

Извор: КМ Новине


Напиши коментар