Американци снимају филм о „жутој кући“?Према роману „Српско срце Јоханово“ Веселина Џелетовића, наредних месеци ће у америчкој продукцији бити снимљен филм о злоделима Албанаца над Србима и трговини људским органима на Косову и Метохији током 1998. и 1999. године, пише данас „Курир“.

Дело „Српско срце Јоханово“ говори о томе како су зликовци ископали срце Србину Јовану у Великој Хочи и однели га у Немачку, где га је богати Немац Јохан Вагнер купио. После успешне трансплантације, Вагнер почиње да сања непознате пределе, православну цркву, сеоску кућу и пред њом плавооког дечака. Временом снови се претварају у кошмар ратних слика и Јохан, њиховим трагом долази на Космет, одлучан да открије идентитет донора. На крају, он прелази у православље и усваја дечака Милана, који по смрти мајке остаје сам.

– Душа напушта тело онда када срце престане да ради, а душа Јованова је у Јохановом телу. Ангажовали смо једног америчког сценаристу и у преговорима смо са једним познатим америчким глумцем који треба да игра Јохана. Сценариом је веома задовољан и Веселин. „Српско срце Јоханово“ ће да доведе Холивуд у Београд и свет ће чути истину о „жутој кући“ – каже за Курир продуцент Драган Ивановић.

Роман „Српско срце Јоханово“ доживео је 13 издања, преведен је на многе светске језике: енглески, руски, француски, немачки, румунски, италијански, грчки… А Веселин Џелетовић је свима давао бесплатна ауторска права само да би се истина о зверском злочину над Србима ширила у свету. Американцима ће ово бити први филм који афирмативно говори о Србима.

Незапамћени злочин: Отето и убијено 300 Срба

Прве податке о трговини људским органима на Косову у јавност је изнела бивша тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте у својој књизи. Она је објавила да је 1999. око 300 Срба отето и транспортовано у Албанију, где су им вађени органи, који су послати у Италију, одакле су дистрибуирани на клинике широм Европе. Према извештају Дика Мартија Савету Европе од 12. децембра 2010, организатори отимања људи и трговине људским органима били су Хашим Тачи и Дреничка група.

Повезано:

Откривена тајна документа: УНМИК лагао Србију, све вријеме знали за Жуту кућу
Дик Марти: Поједине државе би да заташкају аферу о трговини органима на Косову

Аутор: Александар Радонић
Извор: Курир


Напиши коментар