Досадашњи биланс упада на север Косова


Терористи РОСУ хапсе током данашњег упада на север Косова и Метохије

Ухапшено је 19 полицајаца и 9 грађана. Портал Инсајдери позивајући се на своје изворе, наводи имена ухапшених припадника полиције (имена преносимо интегрално, без превода):

Zenel Bahtiri, Ramadan Rrustemi, Ali Pllana, Jasno Doroviq, Albert Maxhuni, Reshat Kuqi, Izet -, Krista Subotiq, Milja Mileneviq, Besim Merovci, Biljan Medelkoviq, Verelub Dimitroviq, Dejan Spasojeviq, Bozide Milosavoviq, Zvezdan Spasojeviq, Abdurrahim Hoxhiq, Oliver Kozmanoviq, Ana Bosovie Baraq dhe Blagoje Lazoviq. Извор: Инсајдери

Специјалне јединице „косовске полиције“ започеле су повлаченје се са севера Косова око 12.15 часова, преноси портал Kallxo.

Наводе да је „косовска полиција“ окончала акцију у селу Кошутово, које се налази између Јужне Митровице и Зубиног Потока, и започела повлачење.

Иначе, Kallxo је једини медиј са Косова који је данас пратио у стопу акцију „специјалних јединица косовске полиције“.

Ситуација је, била попут ратног стања, људи су забарикадирани у својим кућама, а добар део њих је побегао у шуму.

Село Вараге је, у делу у ком се чује пуцњава, уништено – као и сва возила која су се нашла на путу оклопних возила и специјалаца РОСУ. Мештани су раније поставили три барикаде код села Вараге, које су припадници РОСУ срушили.

У Зубином потоку штета је видљива, јер су припадници специјалне полиције уништавали возила паркирана поред пута којим су се они кретали, а током претреса у неким кућама такође су ломили све на шта би наишли.

„На десетине аутомобила је било пред пута. Та, не полиција, већ хорда, је ломила, секла гуме, лим, вадила стакла. То је иживљавање. Око двадесет возила је оштећено хира ради“, рекао је за Тањуг тај полицијски званичник.

Медији у Приштини су пренели и да је у акцији у Зубином Потоку било и пуцњаве, у којој је рањен један припадник косовске полиције, албанске националности.

Извор: КоССев, Б92


Напиши коментар