Капетан Драган: „Драги Ноле, разочаран сам твојим хвалоспевима o Хрватима“


Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, који је осуђен на 13 и по година робије због наводних ратних злочина током рата у Хрватској, упутио је писмо београдским медијима у којем истиче да у ћелији слави свако повлачење признања независности лажне државе Косово, преносе медији.


Поред тога, Капетан Драган поручује да је велика срамота то што Ђоковић у јавности често хвали Хрвате и Хрватску. Васиљковић тврди да је „националистичка Хрватска коју Ђоковић брани утемељена на усташији“ и да би Ђоковић као „национални спортски херој морао увек да буде уз свој, српски народ“.

Према речима Васиљковића, Хрвати данас користе правосуђе као инструмент за прогон и истребљење Срба, исто као што су њихови очеви у Јасеновцу и другим логорима користили „србосјек“.

– Драги Ноле, немам ја потребну елоквенцију како бих могао речима да ти дочарам разочарење стотинак поробљених Срба у овом хрватском нацистичком логору, након твог хвалоспева Хрватима. Ти поробљени Срби нису никакви „криминалци“ већ прави хероји који су својим животима бранили твоје Косово и твој српски народ на просторима твоје домовине рођења (Југославије). Поред тога што су ти људи, који су нешто старији од тебе, хероји, то су исто тако породични људи, српски мужеви, очеви и синови. Верујем да су теби родитељи поред часова тениса обезбедили и адекватно елементарно образовање, али за сваки случај ево ти пар чињеница које би могао да унесеш у „калкулатор“ када дајеш оцену за данашњу нацистичку Хрватску. Наравно, не смемо да истом „четком“ обојимо све Хрвате. Постоје методи да се преброје и издвоје часни и храбри.

Ево, предлажем недавни видео где су у хрватском Сплиту, на Риви, нападнути твоји колеге спортисти који су позвани у госте, а затим мучки нападнути. Слажеш ли се, Ноле, да само најгори људски олош без части, напада своје госте? – написао је Капетан Драган.

Извор: Новости

Напиши коментар