Скандалозна изјава Сулејмана Угљанина: „Стефан Немања је био злочинац“


Откако је Угљанин министарску фотељу у Београду заменио пазарским диваном он стално има неке идеје које су на ивици здраве памети

Стефан Немања, оснивач средњовековне српске државе је ратни злочинац и погрешно је по његовом имену називати школе. Он је аутор платформе за злочин по којој су касније деловали Ратко Младић, Радован Караџић и Дража Михаиловић.

Овакво „тумачење“ историје понудио је у среду на конференцији за новинаре председник Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин. За председника Србије Александра Вучића рекао је да има „антибошњачке, рушилачке намере према Бошњацима и један је од инспиратора геноцида у Сребреници“.

Нова провокација само је једна у низу тенденциозних и политички инспирисаних скандала које је Угљанин приредио последњих година.

Срби све оне који су чинили злочине и геноцид над Бошњацима проглашавају националним херојима и свецима. То је случај и са Стефаном Немањом који је написао платформу за злочин, за истребљење наших предака, богумила, Илира. Таквом злочинцу су дали звање свеца. Дали су себи за право да основној школи у Новом Пазару дају име тог злочинца — рекао је Угљанин.

Историја по Угљанину наводно каже да је Немања платформу за злочине написао на Сабору код Новог Пазара 1176. године.

Стефан Немања починио је веће злочине од Ратка Младића — тврди Угљанин. — Прочитајте житије Светог Симеона и видећете о чему се ради.

У истом стилу Угљанин је пре неколико година у једној емисији рекао да је Свети Сава ближи Бошњацима него Србима, што је изазвало различите коментаре у јавности.

— Свети Сава је ближи нама, а не вама и ми вам га не дамо, он је наш — рекао је Угљанин у тој емисији.

Акције Љајића и Зукорлића

Расим Љајић и Муамер Зукорлић уложили су велике напоре да са дневног реда седница скупштина у Новом Пазару и Сјеници скину тачке дневног реда које се односе на промену улица у овим местима — навео је Угљанин.

Такође, оптужио их је да су покушали да спрече посету бошњачког члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића Новом Пазару, али да у томе нису успели.

Прочитај још: Угљанин тражи називе улица по Аћиф-ефендији, Ругови, Демаћију

Извор: srb.news-front


Напиши коментар