Сјенички антисрбизам: Карађорђе је „злочинац који је убио 3.000 људи“Иако је крајем минуле седмице са дневног реда седнице локалног парлемента скинута тачка „Преименовање назива улица“, јер су се мишљења одборника драстично разилазила, па није било ни кворума, у Сјеници је 14. маја ипак формирана посебна комисија састављена од представника свих парлементарних странака.

Њен задатак ће бити да размотри све досадашње идеје и за неку од наредних седница припреми свој, „дорађени“ предлог за називе улица и тргова у вароши на Пештеру где политичку већину чине СДА и СДП, а у власти су и социјалисти.

Одборник Странке правде и помирења (СПП) Санела Халковић каже да ће њена политичка групација учинити све како се једна улица у Сјеници више не би звала Карађорђева, јер је – тврди – реч о ратном злочинцу који је убио oко 3.000 овдашњих људи.

Полужа у Новом Пазару?

Као и у Новом Пазару, где је ова тачка такође привремено скинута са дневног реда, предлог за преименовање назива улица је истакла СДА која је успела да у Тутину улице назове именима Аћиф-ефендије, Ибрахима Ругове и Адема Демаћија. Странка демократске акције је у Новом Пазару намеравала да једну од саобраћајница назове по Шабану Полужи којег историја памти као озлоглашеног вођу балиста на Космету…

Прочитај још:

Српска страдања у старом Расу
Зaшто само Србија има Санџак
Салих Селимовић: Откуд и зашто Санџак

Извор: Новости


Напиши коментар