У суботу крајишки сабор „Крушедолска звона“Асоцијација избегличких и других удружења Срба из Хрватске заједно са Завичајним клубом „Славонија“ из Инђије и Епархијом Сремском организује у суботу, 25. маја код манастира Крушедол на Фрушкој гори традиционалну манифестацију – 13. Крајишки црквено – народни свесрпски сабор „Крушедолска звона“.

У манастирској цркви литургију и парастос за све Србе који су погинули и нестали током XX века с почетком у 9,30 сати служиће владика сремски Василије са свештенством Сремске епархије.

После литургије на позорници испред манастира одржаће се пригодан културно – уметнички програм. Крушедолску беседу говориће историчар др Милан Мицић, помоћник Покрајинског секретара за културно наслеђе из Новог Сада.

Програм представља смотру духа и народног стваралаштва изворних мушких и женских певачких група и више КУД-а која чувају и негују обичаје, фолклор и традицију завичаја. У програму осим глумаца и песника учествоваће и више изворних певачких група и КУД-а са подручја Републике Српске.

Извор: РТВ


Напиши коментар