Зукорлић: Бошњачко национално веће контролишу хулигани и криминалци


Муамер Зукорлић у Скупштини Р. Србије

Председник Странке правде и помирења (СПП) и посланик у српском парламенту Муамер Зукорлић оптужио је председника Санџачке демократске странке (СДА) Санџака Сулејмана Угљанина да актуелну кризу у Бошњачком националном већу (БНВ) користи за наставак узурпирања те институције, али и обесмишљавање и вређање Бошњака.

У интервјуу за данашњи Курир, Зурколић коментарише тренутну ситуацију у БНВ, након смене Есада Џуџе и истиче да је формална страна приче да је сукоб Угљанина и Џуџа настао када је Угљанинова страна објавила да је БНВ поднео захтев државном врху Србије и Црне Горе за „специјални статус Санџака“.

Друга страна приче је, каже Зукорлић, да Угљанин одржава својеврстан монопол у БНВ-у уз, како каже, помоћ разних фактора, врло често „уз помоћ надлежних државних органа, сада уз помоћ Љајићеве групе Вакат је“.

„Уз све то што чини и говори, на крају ипак добије подршку. Ово је урушавање Већа, обесмишљавање и вређање Бошњака. Не постоји ни минимум услова за нормалан рад Већа. Контролишу га хулигани и криминалци“, тврди Зукорлић.

Он каже да је заговарање аутономије Санџака у духу Угљаниновог политичког менталитета, за који каже да представља „најбезочније лицемерство“.

„Највећу галаму дигао је само два дана пре седнице Народне скупштине, када је председник Србије требало да говори о Косову. Или се с неким договора, или жели да искаже своје незадовољство због личног статуса – губљења политичког утицаја у Санџаку, министарске фотеље у Београду и буџетских утицаја, због чињенице да му пуца странка“, каже Зукорлић.

Додаје да је Угљанин „фрустриран и нервозан“ па на тај начин скреће пажњу на себе глупостима.

Извор: РТВ


Напиши коментар