Монтенегро стандарди: Албанске заставе прихватљиве, српске – повод за хапшење


Свеалбанска фешта у Тузима, полиције ни у траговима

Најфрапантнији примјер импотентности режимских „првобораца“, који свој патриотизам углавном доказују мржњом и непочинствима према Србима, јесте њихов сервилни однос према Албанцима

Вијест да је „ревносна“ црногорска полиција муњевитом акцијом осујетила намјеру групе младића да, на зиду зграде у којој живе, насликају тробојку са натписом БАСТОН СРПСКА СПАРТА, изазвала је лавину коментара како на нашем порталу, тако и на друштвеним мрежама.

Заједнички закључак већине оних који су се укључили у коментарисање јучерашње полицијске акције јесте да је ријеч о класичној тортури над Србима, која је у периоду владавине клептократског режима, потпомогнутог сателитима из редова Албанаца, Бошњака и Хрвата, нажалост правило, а не инцидент.

Полиција хапси момке због писања графита „Бастон српска Спарта“

Монтенегринско-албанско-бошњачко-хрватска коалиција на власти сваки покушај Срба да свечано обиљеже неки значајан датум из националне историје, или просто јавно искажу своју националну припадност, подвргава оркестрираној критици и нападима, уз хорско запомагање да се ради о „великосрпском“ национализму и нарушавању мултиетничког склада.

Најфрапантнији примјер импотентности режимских „првобораца“, који свој патриотизам углавном доказују мржњом и непочинствима према Србима, јесте њихов сервилни однос према Албанцима.

Тузи, село Шипчаник

На примјер, графити у част терористичке ОВК, познате по убиствима, трговини органима српских жртава и нарко-трафикингу ни најмање не узбуђују ни „народну“ власт нити полицију. Скандирање терористима, Адему Јашарију и осталим српским крвницима током прославе изборне побједе Албанаца у Тузима такође нису забринули режимлије. Фалило је само да се прикључе слављу, па да заједно са окупљеном масом, уз зурле и таламбасе, заиграју „пусто турско“.

Тузи

Док се молбе и савјети српског руководста дочекују „на нож“, посјете и диктати Раме, Мете, Тачија и Харадинаја домаћи конвертити сматрају за част и привилегију.

Државобранитељи из редова владајућег ДПС-а нису смјели ни да покушају да спријече Бошњаке да једну од улица у општини у којој су већина назову по освједоченом ратном злочинцу. Полиција не реагује ни на истицање турских нити хрватских застава.

Да не буде никавих недоумица – апсолутно подржавамо комшије Албанце у испољавању националних и вјерских осјећања и истицању својих симбола. И све друге, такође. Ипак, дрзнућемо се и да затражимо од режима да ни нама не бране да радимо то исто. И да поштују наше симболе и светиње, колико и албанске!

Од Албанаца, који су уз Србе најбројнији народ на овом простору, очекујемо и највише разумијевања. Са конвертитима је много теже!

Извор: ИН4С


  • 117
    Shares

Напиши коментар