Нападнути српски ђаци у Подгорици: Марш Срби напоље, Црном Гором управљају Хрвати!


Летак који позива на протјеривање српских ученика

Антисрпска хистерија у црногорском друштву, нажалост, није заобишла ни основне школе. Доказ су дешавања у Основној школи „Драгиша Ивановић“ у Подгорици, гдје су ученици српске националности били изложени вербалним, али и физичким нападима.

Главни актер овог скандалозног дешавања је ученица осмог разреда К.П. која је прво пјевала усташку пјесму „Чавоглаву“ испред зборнице и то у присуству дежурног наставника М.Б.

Оно што је посебно забрињавајуће јесте да тим поводом није реаговао нико од наставног кадра.

То као да је дало „вјетар у леђа“ К.П. која је наредног дана донијела нож у школу и у учионици га ставила под грло ученици Ј.П. Наставница је одмах прекинула час и позвала разредну С.Б. али није било ефекта.

Наредног дана наставља се скандалозно понашање ученице К.П. која је, у учионици, напала ученике Ј.П., Б.И, П.Ш. и Ј.Ј. које је ударала песницама и ногама.

То већ није могло да прође без одговора, па су сјутрадан у школу дошли родитељи нападнутих ученика. Међутим, умјесто да се ситуација смири, долази до конфликта са родитељима К.П., а немиле сцене поново су се дешавале унутар школе пред очима бројних ученика.

Све ово није било довољно да ученица К.П. престане са провокацијама и нападима, већ је услиједио атак на ученика Д.Ђ. коме је запријетила: „Видјећеш ти, Србине, шта те чека“.

Након што је реаговала мајка ученика Д.Ђ. и поручила ученици К.П. да јој тако нешто не пада на памет, јер ће јој бити узвраћено. Ситуација се накратко смирила, да би потом услиједила нова провокација.

Наиме, ученица К.П. у школу доноси импровизоване летке, руком писане, које је дијелила по разреду, а на којима пише: „Марш, Срби, напоље. ЦГ управљају Хрвати“.

Такође, и на додјели свједочанстава К.П. је наставила „по старом“, па је у учионици унијела хрватску заставу, а ученицима Д.Ђ. и Ј.П. казала: „Посе… вам се на Видовдан“. Она је, том приликом, поред шаховнице, у школу унијела и алкохол.

Мајка ученика Д.Ђ. казала је новинару ИН4С да је овакво понашање више него недопустиво и за сваку осуду.

–Сматрам да је ствар отишла предалеко, а посебно што се дешава у Основној школи. Конфликти из друштва се преносе на школе, а посебно су угрожена дјеца српске националности. Недопустиво је пасивно понашање управе школе и наставног кадра. Задњи је час да реагују надлежне инспекције и ресорна министарства, док последице не буду још веће, казала је мајка ученика, додајући да истовремено позива и Амбасаду Србије у Подгорици да помно прати овај случај.

Портал ИН4С је покушао да добије коментар од надлежних у ОШ „Драгиша Ивановић“, али се они нијесу јављали на редакцији доступне телефоне.

Такође, затражили смо коментар од Министарства провјете, али до објављивања овог текста одговора из ресора којим управља Дамир Шеховић није било.

Извор: ИН4С


  • 244
    Shares

Напиши коментар