Ненад Поповић: Цело Косово је Србија, око тога нема компромиса


Министар задужен за технолошки развој и иновације и лидер Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић. Фото: СНП

Министар задужен за технолошки развој и иновације и лидер Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић оценио је данас да је „цело Косово Србија“ и да су то „границе око којих нема компромиса ако желимо да останемо Лазарев, видовдански народ“.

Наводећи да за Србе „не постоји виша вредност од националне и државне слободе и чувања образа и части“, Поповић је упозорио да „ако се данас одрекнемо Косова и на било који начин њиме покушамо да тргујемо, због лажних обећања моћника данашњег света, изгубићемо част, одрећи се себе, а наредној генерацији Срба нећемо оставити ни узор ни простор да једном поврати окупирано Косово“.

„Лазар је на светом Косову дубоко знао да ако и привремено, услед снаге непријатеља, изгубимо слободу, а сачувамо борбом нашу част и достојанство, они ће као светли примери подстаћи наредне генерације Срба да у неким новим и бољим околностима поврате отету слободу, државу и територије, што се и догодило“, навео је министар у писаној изјави поводом Видовдана а пренео СНП.

Поповић је додао да је „часна борба за слободу и независност, која не мора увек бити оружана, већ често бива и дипломатска, залог освајања и чувања слободе и независности“.

„Данас, у овом времену, када на нас врше огроман притисак да се одрекнемо нашег Косова, да га признамо у овом или оном облику, када прогањају наш народ, прете му насиљем и гладју, морамо се изнова инспирисати видовданском етиком да нема попуштања када је у питању суштина и смисао постојања нашег националног бића. Догодине у Призрену!“, навео је министар.

Коментар Магацин-а: Можда би министар Поповић са овим ставом требао да упозна колеге из Владе, шта ви кажете?

Извор: Бета


  • 435
    Shares

Напиши коментар