Претучена четри младића у Хрватској: „Ко је од вас Србин, ко је Србин?“


Фото/илустрација: „Поздрав“ Србима из Сплита

Пет особа, међу којима су били и младићи српске националности, лакше су повређени на Брачу када их је напало више особа.

Полиција је обавила да сумња да су младићи нападнути, јер су српске националности, преносе хрватски медији.

Нападнуто је пет млађих особа од 21 до 26 година, међу којима је једна девојка, јавља Срна, преноси „Блиц“.

„Прво су урлали: „Ко је од вас Србин, ко је Србин?“ Ми нисмо рекли ни речи, били смо шокирани што су нас пратили и напали, а онда су почели из чиста мира да нас ударају, бацили су нас на под и газили. Девојка је покушала да обрани колегу, легла је на њега на под и загрлила га, али су они наставили да туку и њега њу“, рекао је за „24сата“ нападнути младић.

Напад се догодио јутрос у 4.00 часа у Улици Хрватских великана, а полиција је ухапсила двојицу младића од 22 и 19 година. Код двадесетдвогодишњака је утврђено да је био у алкохолисаном стању.

Против њега је поднесена кривична пријава због покушаја наношења тешких телесних повреда. Он ће током вечери бити предат у притвор.

Из полиције су навели да су осим кривичне пријаве, против двојице младића поднесени оптужни предлози с обзиром на то је да је криминалистичким истраживањем утврђена сумња да су оштећени нападнути јер су се међу њима налазили припадници српске националности.

Криминалистичко истраживање се наставља с циљем проналаска и процесуирања осталих учесника догађаја.

Извор: Б92


Напиши коментар