Ратни телохранитељ Алије Изетбеговића прогони Србе из тајне службе Босне и Херцеговине


Безбедносни аналитичар Џевад Галијашевић: „Република Српска треба да размисли о активирању своје безбедносне службе“

Осман Мехмедагић, познатији као Осмица, директор обавештајно-безбедносне агенције БиХ, који је према сведочењу заштићеног сведока у Хагу доведен у везу с ратним злочинима над Србима, односно да је Србе убијао снајпером из забаве, сада оперативце српске националности пензионише да би остале натерао на послушности, открива Курир.

Мехмедагић, који је био ратни телохранитељ Алије Изетбеговића је, према писању листа, крајем прошле године пензионисао Милоша Шавију, српског безбедњака, врсног професионалца са деценијама искуства и без мрље у каријери, јер није присуствовао седници Комисије за НАТО.

Шавија, наводи се, није присуствовао поменутој комисији, јер је од заменика директора Агенције, Трифка Бухе, добио три слободна дане због славе, али то никога није интересовало.

Иначе на тој седници Комисије за НАТО је без српских гласова усвојено све што је требало, а решење о пензионисању Шавији је експресно уручено.

Шавија је тужио Агенцију јер ни по годинама, ни по стажу не мора да иде у пензију.

Овај случај ће, пише лист, завршити на суду, али је утицао да остали Срби у ОБА „савију главе и ћуте“.

Неименовани саговорник листа каже да на овај начин „Осмица спроводи план ућуткивања и чишћење Срба у ОБА“.

„Срби у ОБА су третирани као гађани другог реда“, наводи исти извор и додаје да је Мехмедагић на место Шавије одмах поставио Србина из Сарајева, који је током рата био у Армији БиХ.

Курир је објавио и преписку Шавије и шефице Канцеларије за сарадњу из ОБА, пред седницу Комисије за НАТО, која сведочи о притиску којем је био изложен овај безбедњак.

Коментаришући ситуацију у ОБА, безбедносни аналитичар Џевад Галијашевић, истиче за Курир да је та Агенција „приватна Изетбеговићева војска“ и да Република Српска треба да размисли о активирању своје безбедносне службе.

Према његовим речима, ОБА припада тзв. тврдом крилу СДА, те да је Шавија жртва радикалне верске струје.

Извор: РТВ


Напиши коментар