Србија победила Аустралију, 12:8 на старту турнира Светске лиге


Архивска фотографија

Ватерполисти Србије успешно су започели такмичење на завршном турниру Светске лиге у Београду. У базену СРЦ “Ташмајдан” били су бољи у мечу Б групе од Аустралије, славили су на крају са довољно убедљивих 12:8.

Био је то меч који је био у прекиду пуних 45 минута, јер се пред крај прве четвртине спустило велико невреме у престоници Србије, тако да је било питање да ли ће меч бити настављен.

У тренутку прекида, Аустралија је водила са 5:4, али после тога су стали и када је меч после 22 часа настављен, све је ишло на страну изабраника селектора Дејана Савића.

Нису концентрисано почели “делфини” овај сусрет, Аустралијанци су помало неочекивано стигли до три гола предности (3:0).

Онда је уследило буђење, головима Филипа Филиповића и Милоша Ћука Србија је смањила на 2:3, да би на 3:5 Мандић постигао гол за 4:5, али тада је меч прекинут због олује.

Када је све настављено, видели смо сасвим другачију Србију, онакву какву смо гледали годинама уназад. Распуцану, довољно ефикасну и снажну у одбрани, и Аустралијанци нису имали шансу за изненађење.

Другу четвртину наши момци завршили су резултатом 3:0, Вицо, Стефан Митровић и Рашовић су постигли голове па је на полувремену било 7:5 за „делфине“.

Као што је била ефикасна и прва, тако је била и трећа четвртина, наш тим је добио резултатом 4:3. Распуцао се и искусни Андрија Прлаиновић, који је у том делу постигао два гола на свој препознатљив начин, да би у последњој деоници виђен само један гол, и то опет од стране Прлаиновића.

Све у свему, добро одрађен задатак за почетак турнира, забележена је победа, али у среду ће бити далеко теже.

Хрватска је наредни противник, они су у првом мечу дана у Б групи победили Казахстан са 20:4 и нема сумње да ће у среду од 21 час све кључати на базену „СРЦ Ташмајдан“.

Извор: Б92


  • 265
    Shares

Напиши коментар