Српски ватерполисти крећу по злато, визу и 350.000 долара


Фото: Срђан Стевановић

Поред прве шансе за Игре у Јапану, трофеја и новчане награде од 350.000 долара, Београд ће бити сведок историјског тренутка, јер ће се у ватерполу први пут користити ВАР технологија

Ватерполо репрезентација Србије, мечом у Београду против Аустралије, креће напад на златну медаљу Свјетске лиге и олимпијску визу за Токио.

На култном базену Ташмајдан, тим Дејана Савића је велики фаворит, не само против Аустралије и групе, у којој су још Хрватска и Казахстан, већ и цијелог турнира.

Да „Делфини“ воле такмичење у Свјетској лиги показује и податак да су пет пута били најбољи у последњих шест година , а од 2005. године само су на три од 14 турнира остали без најсјајнијег одличја.

Поред прве шансе за Игре у Јапану, трофеја и новчане награде од 350.000 долара, Београд ће бити сведок историјског тренутка, јер ће се у ватерполу први пут користити ВАР технологија.

Селектор репрезентације Србије Дејан Савић и капитен Филип Филиповић истичу да спремно чекају почетак Завршног турнира.

„Припреме за Светску лигу су готове. Шта смо урадили, урадили смо. Приступили смо мало другачијој методологији рада, јер је сезона за играче била веома напорна. Зато је фокус у нашем раду био на опоравку. Улог је велики, није само борба за прво мјесто и златну медаљу, већ и за мјесто на Олимпијским играма. Увјерен сам да ћемо дати свој максимум и да ћемо покушати да освојимо пехар. Очекујемо велику подршку навијача“, поручио је Савић.

Филиповић је нагласио да напорна сезона није и неће бити никакво оправдање за наступ на Финалном турниру Свјетске лиге.

„Игра се за репрезентацију и зна се како се наступа за национални тим. Свака прича о исцрпљености у том случају је сувишна. Екипа је прије свега здрава, и то ми је драго. Спремамо се и идемо од утакмице до утакмице, без прескакања противника. Сигуран сам да ћемо се благовремено адаптирати, а искрено се надам да критеријум суђења неће неће бити као у Загребу на Европа купу, јер нас у том случају чека велика непознаница. Не само нас, већ и публику која ће доћи на базен. Што се тиче осталих правила, по мом мишљењу, она су више козметичке природе, али има људи који знају ватерполо боље од нас“, рекао је Филиповић.

Српски тим је претрпео и промену дан пре почетка, па је тако Огњен Стојановић заменио Николу Дедовића који је добио богиње.

Свечано отварање турнира заказано је за уторак од 18.30, а репрезентација Србије против Аустралије игра од 21 сат.

Извор: ИН4С


Напиши коментар