Суве шљиве и ајвар из Србије награђени за првокласни укус у Бриселу


Фото: International Taste Institute

Суве шљиве, намаз од малина, хладно цеђено уље од семена бундеве, сирови мед са шљивом у праху и ајвар из Србије добили су награде за првокласни укус.

То је објавио International Taste Institut, који и додељује те награде. Готово 200 светских кувара и сомелијера окупило се у Бриселу како би произвођачима дали објективне и професионалне оцене о укусу и квалитету њихових производа, рекао је Лорен ван Вашенхов, директор Међународног института за укус.

„Главни кувари чувених ресторана, велики мајстори одликовани мишелиновим звездицама, носиоци титула најбољих сомелијера пробали су наслепо најразноврсније производе из целог света: они који су оставили најјачи утисак на жири добили су награду Superior Taste Award“, објаснио је он.

Представници домаћих награђених компанија – Агранела из Ваљева,Real Red Raspberry из Бечеја, Ecovital из Бикић Дола, Happy Honey из Београда/Кучева и Стрела из Лесковца, присуствоваће церемонији доделе награда 24. јуна у Бриселу.

Тамо ће бити у прилици да промовишу српску индустрију висококвалитетне хране као и да истраже нове пословне могућности са куварима, сомелијерима, представницима европских малопродајних ланаца и дистрибутерима.

Извор: Б92


Напиши коментар