Антисрбизмом и по турбу фолку: Албанија забранила емитовање спотова Цеце РажнатовићАгенција за аудиовизуалне медије (АМА) Албаније упозорила је албанску јавну радиотелевизију РТСХ због емитовања песама певачице Светлане Цеце Ражнатовић, супруге покојног Жељка Ражнатовића Аркана, а након жалби да је у програму намењеном мањинама емитован спот српске певачице.

То је учињено јер је Ражнатовићева више пута имала антиалбанске иступе против Косова и да су њене песме, како се тврди, „инспирисале злочине у Босни и Херцеговини и на Косову“, пренели су албански медији.

Како се наводи, наглашено је да програм намењен мањинама треба да служи пријатељству и солидарности међу народима и културама, а не да промовише особе које су конкретним потезима показале супротно.

У саопштењу АМА Ражнатовићева је окарактерисана као „проблематична певачица“ која је својим ранијим песмама и изјавама „инспирисала злочине у БиХ и на Косову, подржала нехумана дела супруга Жељка Ражнатовића Аркана и српских војних и паравојних формација које је водио“.

„Скрећемо пажњу да избегавате такве случајеве“, саопштила је АМА.

Извор: Новости


Напиши коментар