Генерал Лазаревић је херој!


Фото: Срђан Илић

Весли Кларк лично је инсистирао да се српски генерал Владимир Лазаревић пошаље у Хаг, јер није могао да му опрости надмоћно вођење српске војске 1999, у коме је НАТО пакт начинио смиешним.

Примера ради, НАТО је свакодневно објављивао да је уништио по неколико српских тенкова. Према њиховим извештајима, Срби више нису ни имали тенкова, а онда је при политичком повлачењу српске војске са Космета НАТО видио да је уништио само један тенк војном акцијом и неколико издајом Албанаца, свега седам тенкова.

Један мост на Космету је и данас неоштећен, иако га је НАТО шест пута „срушио“. Варке српске војске су биле недокучиве надувеним НАТО генералима уских видика. По свим војничким стандардима, српска војска је надиграла НАТО, Веслија и његових више од хиљаду авиона који су нас свакодневно бомбардовали.

Иначе, Весли је неспособан до те мере да у српској војсци не би могао бити ни поднаредник, а на злочиначко „радно место команданта агресора дошао је одлуком Била Клинтона, јер је Весли био његов штићеник. Познато је да су се амерички генерали бунили што је он ту постављен, јер су га сматрали неспособним каријеристом, што је генерал Лазаревић и доказао очитавши Кларку лекцију из војне стратегије.

Кларку су здушно помагале српске јуде, затим такозвана „друга Србија и наравно чувени „круг двојке у Београду. И није чудо шта све прича агресор Кларк да замаже своју неспособност, али је незамисливо то што причају о српским јунацима помагачи агресора.

Док су били на власти у Србији, гушили су сваки покушај да истина изађе на видело и оптуживали свој народ исто као што је то чинио и Хаг. Они и данас чине кривично дело клевете називајући, рецимо, Слободана Милошевића и генерала Лазаревића ратним злочинцима, а ниједан то није, чак ни по списима хашког казамата.

Милошевића су убили у Хагу, јер нису могли ни том судском лакрдијом да га осуде за оно што су хтели. А што се тиче генерала Лазаревића, ево истине из његових уста: „Никада ни за један злочин, ни за једно убиство, ни за једну смрт било кога и било где нисам био ни оптужен, ни суђен, ни осуђен. Мени је на терет стављена одговорност што наводно нисам, како је образложено, сприечио протеривање албанског становништва с Косова. То је једина истина.

Хаг му је судио због „командне одговорности током збивања на Космету. По тој правној бесмислици, сви политичари и команданти 19 земаља агресора на Србију, а који су изврши ли највећи злочин над српским цивилним становништвом у двадесетом веку, треба да буду на робији због „командне одговорности“.

Кларк није могао да војнички победи Лазаревића, па се послужио подмуклом игром неспособних кукавица, а помажу му српске јуде, јер не заборавимо: и они који су изручили Хагу наше хероје, једнаки су злочинци као и Весли Кларк.

Али, ни данашња власт није боља у овој ствари од оне која је изручила Лазаревића Хагу, јер је амерички амбасадор у Београду Кајл Скот тешко увредио српски народ назвавши српског хероја ратним злочинцем, зато што је био на челу „Бесмртног пука“.

Такве изјаве су забрањене дипломатама Бечком конвенцијом о дипломатским односима из 1961, па је министар спољних послова Србије морао позвати Скота „на брифинг да га упозори да постаје „персона нон грата, ако понови нешто слично, и да онда може да пакује кофере. А српска влада је морала тражити објашњење од Стејт департмента за овакво понашање свог амбасадора који брука САД и навлачи омразу српског народа.

Прочитај још: Генерал Лазаревић: Коме смета херојска одбрана од НАТО агресије

Аутор: Драган Мраовић, некадашњи генерални конзул СРЈ у Барију
Извор: ИН4С


  • 619
    Shares

Напиши коментар