Новак игра најбољи тенис свих времена!

Фото: novakdjokovic.com

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић остварио је јубиларну, 70. победу на Вимблдону. Новак је до тог сјајног броја дошао победом у четвртфиналу над Давидом Гофаном од 6:;4, 6:0, 6:2 после 117 минута игре.

Тако је српски тенисер постао тек четврти играч у историји турнира у Опен ери са 70. или више победа, продруживши се Роџеру Федереру, Џимију Конорсу и Борису Бекеру.

Новак се пласиртао у своје девето полуфинале овде у Лондону, а циљ му је да освоји пету титулу и по томе се изједначи са Бјерном Боргом.

Такођем са девет полуфинала Вимблдона Новак се на трећем месту вечне листе по бројку пласмана у полуфинале изједначио са Борисом Бекером, Артуром Гором и Хербертом Лофордом.

Није ни чудо што су многи били усхићени његовом игром, тако да је и британски ТВ коментатор Ендрју Касл, бивши тенисер, имао само речи хвале. И то не било какве.

“Питање је, ко игра најбољи тенис свих времена? Не ко је најбољи играч свих времена. Мислим да је Новак подигао тај ниво игре последњих година. И то на ниво који никад раније нисам видео. И то још кажем ја који обожавам Рафу и Роџера! И Мареја, и Вавринку и још многе друге”, изјавио је Касл у разговору са колегиницом са ББЦ-а Сју Баркер.

Подсетио је још једном на јануар и победу над Надалом у Мелбурну.

“Новаково издање у финалу Аустралијан Опена био је највиши стандард тениса икад виђен, у то сам апсолутно сигуран”, закључио је Касл.

Извор: Б92

Напиши коментар