Скандал: Албанци се шире православном светињом у Свачу, нашој Цркви забрањен приступГрупа Албанаца, обучени у национално рухо, уз албанске заставе и рукама правећи знак Велике Албаније, сликали су се на остацима православне цркве Свети Јован Владимир

Велики број православних вјерника прославило је Рођење Светог Јована – Ивандан у Свачу код Улциња. Међутим, умјесто да се литургија служи код цркве Светог Јована Владимира, вјерници су били принуђени да буду код капије, док су се Албанци неометано ширили у овој православној светињи.

На сликама које је објавила извјесна Елида Јоргони, виде се најприземније албанске провокације, док им полиција чува леђа. Група Албанаца, обучени у национално рухо, уз албанске заставе и рукама правећи знак Велике Албаније, сликали су се на остацима православне цркве Свети Јован Владимир.

Албанске заставе и знак велике Албаније на територији Црне Горе у последњем времену све су чешће појаве. Надлежни не реагују на то, већ их својим поступцима охрабрују. Док православни народ у Црној Гори покушава да сачува своје светиње и да се одупре режинском лудилу, док им полиција брани вршење свете службе у својим светињама, Албанци неометамо раде на идеји Велике Албаније.

Полиција чува Албанце да неометамо буду у православној светињи

Извор: ИН4С


  • 103
    Shares

Напиши коментар