Стаљиново писмо открива да је Тесла дао тајну „зрака смрти“ Русима


„Никола Тесла пријатељу, уметниче, филозофе. Ти, велики истраживачу – људи жале за тобом. Прими последње поздраве од грађана Совјетског Савеза.Ти си незаменљив“ … овим дирљивим речима од српског генија Николе Тесле опростио се Јосиф Висарионович Стаљин, јануара 1943.

Теслино опроштајно писмо Велимир Абрамовић, најбољи познавалац Теслиног рада, појашњава Теслино опроштајно писмо. Он објашњава да краснопис писма припада Роберту Кемпу, у то време главном истраживачу Совјетског Савеза и Стаљиновом човеку од највећег поверења.

На вест да је у Њујорку преминуо велики научник, Јосиф Висарионович је позвао Кемпа у Кремљ и издиктирао му званични опроштај совјетске империје од таквог великана.

Писмо почиње:

„Никола Тесла је био сањар, научник и самостални истраживач, као и први практичар садашње електричне енергије. Био је човек који је измишљао најсложеније апарате, који су потом могли да раде самостално.Током свог живота је променио у великој мери развој цивилизације, дарујући јој изуме да их користи цео свет“ …

У руском писму које објављујемо истраживачима Теслине заоставштине интересантна су три детаља.

„Био си пионир у креирању апарата којима си управљао на даљину“.

„Правио си невероватне ствари на пољу радио трансмисија“.

„Направио си машину за убрзавање честица атома и тако створио магију непробојног зида“.

Ово потоње запажање Стаљина узима се као доказ да је Тесла Русима заиста одао тајну зрака смрти .

– Сарадња Тесле са совјетском Владом успостављена је 1935. године, после интервјуа који је научник дао часопису „Либерти“, у коме најављује два изума – телегеодинамику – технику преношења механичке енергије на даљину и ново оружје, популарно названо „зраци смрти“. Уследио је његов контакт са Руским трговачким представништвом у Њујорку, и у априлу исте године потписао је уговор са Компанијом „Амтрог традинг“ о заштити Совјетског Савеза од непријатељске агресије изградњом непробојног енергетског зида. Као накнаду, Тесла је требало да добије 25.000 долара. Уговор је био тајан и једине две земље које су могле да буду упућене у пројекат, према одредбама уговора, биле су САД и Краљевина Југославија. – Тесла је дао Русима своја четири патента као тајно оружје. Заправо то је један патент, такозвани скаларни интерферометар, разложен на четири дела.

Овај Теслин проналазак на основу дисторзије простора подиже зид од јонске плазме и прави својеврстан електронски штит. Кроз тај зид не може да прође ништа што има молекулску и атомску структуру, већ се разлаже до плазме. На тај начин материја се претвара у енергију. То практично значи да се сваки метак, топовско ђуле, тенк или војни брод при судару са „јонским зидом“ разлаже на језгро и електроне, односно претвара у велику светлећу лопту. Пошто је пројекат прослеђен у Москву совјетским стручњацима, уследила је њихова краћа преписка са Теслом. Нису се најбоље разумели, па је сарадња прекинута. Од тог тренутка информације о даљим руским активностима на овом оружју добиле су статус „строго поверљиво“.

Прочитај још: ФБИ објавио тајне документе од Тесли: „Зрак смрти“ није мит

Велимир Абрамовић додаје да је у последњих неколико година права помама за осветљавањем рада Николе Тесле од 1900. до 1943. Наиме сви његови изуми о којима данас причамо продукт су његовог рада до краја 19. века. Оно што је радио у 20. веку, по свему судећи још увек се чува у сефовима најмоћнијих земаља света.

Данас је већ извесно да је научник био укључен у причу око немачких антигравитационих машина. Поједини извори тврде да је 1937. и 1938. српски геније у Прагу, у погонима „Шкоде“ радио са групом пробраних научника на тим супертајним пројектима који су финансирали познати међународни банкари, уздижући и америчку и немачку индустрију.

-Власти Прага су 2015. у Улици југословенских партизана поставиле велики споменик Тесли, подгревајући причу о његовој тајној мисији у главном граду Чешке 1938. и 1939. Тадашњи градоначелник је на отварању споменика у облику изломљене муње говорио о Теслином раду у Прагу пред Други светски рат и напоменуо да је за то добио и државно одликовање тадашњег председника Бенеша – наставља саговорник:

– Међутим у Теслиној биографији, из пера Џона О’ Нила која важи за најбољи приказ његовог живота, записано је да је Тесла крајем 1937. доживео саобраћајну несрећу и да је шест месеци био прикован за кревет у хотелу „Њујоркер“.

Прочитај још: Тесла је радио на „снопу смрти“ у нади да би то оружје онемогућило рат

О’ Нил пише да је на научника у Њујорку крајем 1937. налетео такси, док се враћао из вечерње шетње. Наиме, Тесла је имао обичај да свако вече храни голубове око Њујоршке катедрале, и те кобне вечери такси који му је „сломио два ребра“, одвојио га је од јавности шест месеци. Према овом биографу,Тесла је био толико болестан да чак ни „до прозора хотелске собе није могао да дође“, па ни на прозор његове хотелске собе нису више слетали његови голубови, које је хранио од 1900. године.

У О’ Ниловој књизи на страницама 312-313. још пише да се Тесла лечио сам, да практично није излазио из собе, да је због лежања добио запаљење плућа, што му је одужило „боловање“. Било како било, овај део биографије генија може да се „чита“ и као „одуствовао је од живота у Њујорку“, јер је био ангажован на другим светским меридијанима.

Прича о раду Тесле у Прагу коинцидира са открићима да су тест узлетања дискоидне немачке летелице имале на аеродрому „Гбел“ поред Прага, где се данас налази Музеј ваздухопловства. Тесла је наводно изашао из пројекта пре тестова и вратио се у Њујорк када су почеле да се наслућују аспирације Хитлера према Чешкој Републици. Годину дана касније, Минхенским споразумима распарчана је Чешка Република, коју је наш научник необично волео.

Прочитај још: Како су зраци мира постали зраци смрти

Извор: Новости


Напиши коментар