ХРТ-у част да помогне РТЦГ у дигитализацији!Овим насловом, јавни медијски сервис Црне Горе под Дон Милом Ђуканезеом, најбоље образлаже програмску политику ове тв куће, која је још прије распада СФРЈ, прва имала ћирилицу и српску заставу у логотипу.


Данас је зато логично што не иду у Београд по помоћ, већ свог савезника виде у настављачима културнополитичких идеала НДХ Анте Павелића. Ако је до части, свака вам част…

Њихову вијест даље преносимо у цјелости:

Расрбљавање уз подршку ОЕБС-а

Хрватској радиотелевизији (ХРТ) велика је част да пренесе колегама с Радио Телевизије Црне Горе искуства у подручју дигитализације и модернизације медијског система, с обзиром на то да је ХРТ прешао потпуно у дигитално емитовање 2010, казао је директор ПЈ Технологије у том јавном сервису Зденко Лубурић током посјете представника наше медијске куће.

Он је нагласио да је у току потпуни прелазак ХРТ-а на дигитално емитовање, те да су по питању технологије у корак с највећим највећим европским медијским сервисима.

„То доказујемо тиме што смо у топ 15 најгледанијих европских јавних телевизија ЕБУ-а те нам је велико задовољство да с колегама из Црне Горе анализирамо, не само технолошке аспекте, већ и програмске цјелине од телевизије, радија до ОТТ платформе ХРТи“, објаснио је Лубурић.

Представница мисије ОСЦЕ-а Биљана Јовановић Албијанић је за ХРТ истакла да та организација са задовољством подржава напоре РТЦГ усмјерене ка константном унапређењу.

На састанцима су Јавни сервис Црне Горе представљали новинар у мултимедијалном деску РТЦГ Игор Пејовић, уредница Првог програма ТВЦГ Александра Павићевић, директор РЦГ Будимир Раичевић и руководилац продукције РТЦГ Драган Томашевић.

РТЦГ у посљедњој фази дигитализације, чији се завршетак очекује у новембру.

Извор: Фронтал


Напиши коментар