Шест српских туриста повређено у невремену које је погодило грчко полуострво Халкидики

Фото: grcka.info

Позивајући се на информације из болнице у Неа Мудањи, српски туристи су лакше повређени и примљени су у болницу у Неа Мудањи. У ту болницу примљено је још 80 туриста других националности.

Грчи медији су јавили да је у невремену повређена и једна 13-годишња девојчица из Србије. У солунску болницу „Гениматас“ примљено је петоро деце повређене у невремену, међу којима је и девојчица из Србије, а медији наводе да нико није у животној опасности.

Фото: grcka.info

Конзулат Србије у Солуну обавештен је да је једна српска држављанка повређена у невремену које је погодило грчко полуострво Халкидики, а за сада нема података да ли има жртава међу српским туристима.

Конзул Србије у Солуну Драгана Глишић изјавила је за Тањуг да је конзулат информацију о повређеној српској држављанки добио из болнице у Солуну.

„Мислимо да је у питању туристкиња која је летовала у Ставросу, покушаћемо да сазнамо одакле је примљена у болницу и преко које агенције је летовала“, казала је Глишићева.

Она је рекла да конзулат нема информација о шесторо лакше повређених српских турсита који су према тврдњи медија смештени у болници у Неа Мудањи. „Знамо да је тамо био највећи удар невремена, на потезу Неа Мудања-Неа Каликратија-Неа Плогита-Неа Плаја. И Касандра, такозвани ‘први прст’ на Халкидикију је погођен, односно место Неа Потидеа, погођен је и ‘други прст’ Ситонија – Неос Мармарас и Никити, где је невреме било мањег интензитета, али је ипак био затворен пут који је у међувремену поново отворен за саобраћај“, навела је Глишићева.

Казала је да нико од српских туриста није за сада контактирао конзулат. „То што се нико није јављао не значи ништа, пошто знамо да су интернет и телефонске везе у прекиду“, рекла је Глишићева.

Она је навела да је невреме мањих размера погодило и Солун, где су у прекиду биле интернет везе, али да је сада у том граду сунчано. Конзул Србије рекла је такође да се за вечерас најављује нови талас невремена блажег интензитета у том делу Грчке.

Фото: grcka.info

„Грчки ватрогасци, војска и служба цивилне заштите су на терену, у Неа Мудањи је нови министар цивилне заштите Михалис Хрисохоидис“, навела је Глишићева.

Извор: Б92

Напиши коментар